Körmöczi családi méhészet

Szeretettel köszöntünk oldalunkon!

Almás sült metélt


Hozzávalók:

  • 20 dkg szárazmetélt
  • 3 közepes nagyságú alma
  • 15 dkg sárgabarack lekvár
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál méz

A tésztát a forrásban levő sós vízben megfőzzük, majkd hideg vízben leöblítjük, lecsöpögtetjük és az olvasztott vajjal összekeverjük. Közben az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tojás sárgákat a mézzel kikeverjük, a felét félretesszük. A másikfeléhez hozzáadjuk a sárgabarack lekvárt, a fahéjat, a reszelt almát a levével, összekeverjük. A főtt tésztát összekeverjük az almás masszával, és vajjal kikent, kilisztezett kis tepsibe simítjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, ezt összeforgatjuk a tejföllel és a tojássárgás mézzel, végül a tészta tetejére símitjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütjük.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 1
Heti: 8
Havi: 9
Össz.: 13 502

Látogatottság növelés
Oldal: Mézes sűltek, édességek
Körmöczi családi méhészet - © 2008 - 2024 - kormoczimeheszet.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »